SADRžAJ

Kada se mladi autostoper pridruži jednom paru na izletu brodom za vikend, između dvojice muškaraca nastane psihološki rat dok se natječu za ženinu naklonost. Oluja natjera malu posadu da se skloni pod palubu, a napetost raste...
Dugometražni prvijenac Romana Polanskog odličan je psihološki triler kojeg mnogi kritičari i dalje smatraju jednim od njegovih najboljih filmova. Priča je jednostavna, no značenje osjećaja i djelovanja njezinih likova duboko je. Kada se mladi autostoper pridruži jednom paru na izletu brodom za vikend, između dvojice muškaraca nastane psihološki rat dok se natječu za ženinu naklonost. Dolazak oluje prisili ih da se spuste u potpalublje, a napetost raste sve do nasilnog vrhunca. Oštrim dijalogom te nemilosrdno istraživačkom kamerom, Polanski stvara uznemirujuću studiju o strahu, poniženju, seksualnosti i agresiji. Ovaj izniman redateljski debi donio je Polanskom priznanja širom svijeta, mjesto na naslovnici „Timea“ te njegovu prvu nominaciju za „Oscar“.

Fotografije

Nož u vodiNož u vodiNož u vodiNož u vodiNož u vodiNož u vodiNož u vodi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.