poster

Trebižat - priča o jednoj vodi i jednom narodu

Trebižat - priča o jednoj vodi i jednom narodu (2014)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Miro Andrić

SADRžAJ

Film Mire Andrića o vodama sliva Trebižata priča je o jednom narodu koji je podijeljen ljudskom granicom na Hercegovinu i Dalmaciju, ali koji povezuju vode sliva Trebižata. Film je sniman četiri godine.
Postoji jedan kraj koji pustoši zime prkosi nečim čega ima najmanje.
Postoji kraj u kojemu zimsko sunce diže u oblake ono čega ljeti nema i rasipa pred nas, malo se hvali i ponosno pokazuje, a malo skriva u njedrima.
Postoji kraj u kojemu ni čovjeka ni vodu ne možeš uhvatiti, zauzdati, omeđiti.
Postoji jedan kraj, jedne vode i naroda, ispresijecan kamenim gudurama, maglovitim visovima, poviješću, običajima, tako bogat u različitostima, a opet jedinstven, ali najvažnija su mu poveznica vode koje vjetar i sunce donose, oblaci istresaju, a nadzemlje i podzemlje razvode ovim krajem u smjerovima koji zbunjuju i kao da žele sakriti tajnu: ma koliko naziva dali toj vodi, radi se o jednoj vodi, o jednom slivu - slivu Trebižata.
Taj ljudskom oku često neprimjetni svijet u vodi i oko nje čini bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Hercegovine i Dalmacije. Ovo je priča o jednoj vodi i jednom narodu.

Scenarist:
Montaža: Sonja Andračić
TRAJANJE: 60 min

Fotografije

Trebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom naroduTrebižat - priča o jednoj vodi i jednom narodu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.