SADRžAJ

Koristeći se ekskluzivnim intervjuima i besprimjernim pristupom stvarnim piratima, taocima, rođacima talaca, brodovlasnicima, pregovaračima i stručnjacima za piratstvo, ovaj dokumentarac predstavlja jezivu istragu fenomena somalskih pirata.
Filmska ekipa provela je protekle tri godine putujući nekima od najnasilnijih svjetskih područja kako bi snimila ovaj dokumentarac o somalskome piratstvu. Koristeći se ekskluzivnim intervjuima i besprimjernim pristupom stvarnim piratima, taocima, rođacima talaca, brodovlasnicima, pregovaračima i stručnjacima za piratstvo, „Ukradena mora“ predstavljaju jezivu istragu fenomena somalskih pirata. S pomoću zvučnih zapisa i pronađenoga videomaterijala, film stavlja gledatelja usred stvarnih talačkih pregovora s danskim trgovačkim brodom „CEC Future“. Dok se cjenkanje između stoičkog brodovlasnika Pera Fullestrupa i rječitog piratskog pregovarača Ishmaela Alija razvlači na 70 dana, odnos ove dvojice protivnika neočekivano se promijeni i razvije u prijateljstvo. „Ukradena mora“ otvara oči i opovrgava sve ideje o tome kako i zašto je piratstvo postalo najstrašnija multimilijunska svjetska industrija.

Scenarist:
TRAJANJE: 90 min

Fotografije

Ukradena moraUkradena moraUkradena moraUkradena moraUkradena moraUkradena mora

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Povratak lava (2016)

    image
    S vrha brda Banda promatra močvaru. Daleko je od rodne južne Afrike. Lavovi dolaze u Nacionalni park Akagera. Čeka ih težak zadatak - prilagoditi se središnjoj...
  • Pume na kraju svijeta: Rođenje (2020)

    image
    Priča o Solitariji, majci pumi s četiri mladunca, smještena u Torres del Paine.
  • Der unsichtbare Puma: Ein Besucher in Frankreichs Wäldern? (2019)

    image
    A researcher is on the trail of a puma which may have found refuge in the forest of Gévaudan, in France.
  • Nije još mrak (2016)

    image
    Dugometražni dokumentarni film o Simonu Fitzmauriceu, talentiranom irskom redatelju koji živi s bolešću motoričkih neurona. Dijagnosticirana mu je u dobi od 34...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.