SADRžAJ

Dvojica starih prijatelja Shinji (M. Ando) i Masaru (K. Kaneko) sjećaju se zajedničkih školskih dana: vremena kada su pljačkali ostalu djecu, izvodili neslane šale s profesorima i cijele dane provodili na školskom igralištu. Nakon škole, jedan od prijatelja postaje jakuza gangster, a drugi ostvaruje karijeru u profesionalnom boksu. Boksač se već nakon prvoga meča propije i upropasti karijeru, a gangster postaje ambiciozan, bahat i glup zbog čega će uskoro pretučen izletjeti van...
Usporedno sa žestokim gangsterskim dramama vodeći suvremeni japanski redatelj Takeshi Kitano devedesetih je snimio i niz zapaženih filmova 'laganijih' tema, meditativnog ugođaja. U takve spada i 'Dečki se vraćaju', film naizgled jednostavne priče, no vrlo nijansirane režije, prepune smisla za neobične detalje i simboliku, koja je mnoge navela da uspoređuju Kitanov rad s opusom Ozua, jednog od najvećih japanskih filmskih klasika.

Fotografije

Djeca se vraćajuDjeca se vraćajuDjeca se vraćajuDjeca se vraćajuDjeca se vraćajuDjeca se vraćaju

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.