SADRžAJ

U jesen 1991. godine mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade. U obližnjem selu upadaju u zasjedu, vozilo je onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se u obližnju kuću. Njihov otpor udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskim specijalcima traje gotovo 24 sata, a paralelno pratimo i napore njihovih suboraca da ih izvuku iz okruženja. Priča je inspirirana istinitim događajem.
Na 61. pulskom filmskom festivalu Broj 55 dobio je 8 Zlatnih arena: Veliku zlatnu arenu za najbolji film, za režiju, scenarij, montažu, scenografiju, kostimografiju, specijalne efekte i masku. Film je osvojio i tri nagrade na Vukovar Film Festivalu: Zlatni šlep za najbolji igrani film, Posebnu nagradu žirija cjelokupnoj glumačkoj ekipi filma te Nagradu Krsto Papić za režiju.
Broj 55 je 2014. godine uvršten i u program 22. Raindance Film Festivala, najvećeg europskog festivala nezavisnog filma.

Fotografije

Broj 55Broj 55Broj 55Broj 55Broj 55Broj 55Broj 55Broj 55

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.