SADRžAJ

Drama/komedija/fantastika. Katie, radnica zaposlena na traci u kemijskoj industriji, upozna kolegu Paca. Između niih dvoje se rodi strast i ljubav te ubrzo Paco preseli kod Katie i njezine sedmogodišnje kćeri Lise. Katie zatrudni i rodi dječaka Rickyja. Vrlo zahtjevna beba koja neprekidno plače iscrpljuje majku, a i cijelu obitelj, što dovodi bračnih razmirica. No Ricky nije samo plačljiva beba, Ricky je zaista posebna beba.
Ricky, film koji je François Ozon snimio 2009., žanrovski ekvilibrira između drame, komedije i fantastike. Vrlo neobična priča u kojoj Ozon bizarnost tretira kao normalnost započinje kao klasična ljubavna priča bez velikih dramaturških iznenađenja da bi se potom razvila u neobičnom i naravno potpuno neočekivanom smjeru. Redatelj (a i scenarist ujedno) ne opterećuje se objašnjenjima, iako ona postoje (oba roditelja su zaposlena u kemijskojindustriji), nego pomalo nonšalantno vodi priču čas je stavljajući u okvire komedije, a čas u fantastiku.
Film je na berlinskom festivalu bio nominiran za Zlatnoga medvjeda, na čikaškom za Zlatnoga Huga, a filmska kritika je ovo Ozonovo djelo oprečno ocijenila.

Fotografije

Ricky

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.