Ocjena: 6.5/10
Ocjena korisnika: 7.8/10
(19 glasova)

SADRžAJ

Trebala ga je naučiti jeziku i običajima, a s njom je spoznao svu dubinu i snagu svojih osjećaja. Smješten u tridesete godine prošlog stoljeća u udaljena područja Bornea, 'Rječnik u krevetu' priča o zabranjenoj ljubavi mladog Engleza i prekrasne Malezijke.
Kada John Truscott (Hugh Dancy) prihvati posao u britanskoj kolonijalnoj ispostavi Sarawak, u Maleziji, za pomoćnicu dobije mjesnu djevojku Selimu (Jessica Alba), koja ga, međutim, ne uči samo jeziku, nego s njim dijeli i krevet, kako nalažu tradicionalni običaji. Sve to pomno motre Johnov nadređeni, Henry Ballard (Bob Hoskins), i njegova supruga Aggie Bullard (Brenda Blethyn), kako ne bi došlo do romantične veze. John i Selima se uskoro zaljubljuju preko glave, što im zamjeraju i kolonijalne vlasti i mjesna populacija, protiv kojih će se nesretnom paru biti itekako teško boriti.

Fotografije

Tajni riječnik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.