SADRžAJ

"Moj prijatelj Willy" priča je o čarobnom prijateljstvu dvanaestogodišnjega gradskog dječaka i tri tone teškog kita ubojice. Radi se o avanturi koju nikad nećete zaboraviti.
Tvrdoglavom dječaku Jesseju (James Richter) sud je odredio čišćenje oronulog Avanturističkog parka. Kao dva slično neprilagođena bića, kit ubojica Willy (Keiko) i dječak Jesse se brzo sprijatelje i Willy počinje veselo odgovarati na Jessejeve zapovjedi da se okreće, lupka po vodi, plješće i roni. No Jesse otkriva kako zaposlenici parka planiraju ubiti Willyja pa njih dvojica, što je brže moguće, moraju naučiti kako se postiže povjerenje."Moj prijatelj Willy" osvojio je sedam nagrada, među kojima i MTV-jevu nagradu za najbolju filmsku pjesmu "Will You Be There" u izvedbi Michaela Jacksona. Redatelj Simon Wincer, rođen 1963. u Australiji, poznat je po još jednoj sličnoj filmskoj priči: film "Mladi crni pastuh" (Young black stallion) govori o prijateljstvu djevojčice i crnog pastuha. Simon Wincer je bio jedan od redatelja miniserije "Put na zapad", trećeg dijela pustolovnog Crocodilea Dundeea, a režirao je i dramsku miniseriju "P. T. Barnum", te filmove "Bijeg: Ljudski teret", "Lako konjaništvo", "Fantom".Film "Moj prijatelj Willy" razbio je strah od kitova ubojica. Priča o prijateljstvu Willyja i dječaka, koji ga želi osloboditi iz zatočeništva, osvojila je mnoge. U dobi od dvije godine, 1979. godine, Keiko je uhvaćen u moru kod Islanda i prodan američkom akvariju. Keiko se nakon 1993. godine pojavio u tri nastavka filmova o Willyju, kitu ubojici koji voli ljude. Brojni obožavatelji donirali su novac kako bi Keiko bio pušten na slobodu. Nakon dugotrajnih priprema, 1998. pušten je u zaljev na Islandu. Sljedeće četiri godine povremeno je odlazio s drugim orkama, ali se stalno vraćao u zaljev. Godine 2002. konačno je otplivao do obale Norveške. I tamo je potražio društvo ljudi slijedeći ribarske brodice. Koliko god se ekipa, koja se o njemu brinula, trudila, nisu ga mogli odučiti od toga da se razdragano igra s fanovima koji su ga pratili i s njim plivali. Keiko je bio u stalnoj potrazi za ljudima. No 2003. Keiko je pronađen mrtav, ustanovljeno je kako je uginuo od upale pluća u 27. godini života.

Fotografije

Moj prijatelj WillyMoj prijatelj WillyMoj prijatelj WillyMoj prijatelj Willy

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sirenina priča (2017)

    image
    Priča o sireni je moderna bajka, priča o Rayan, 12-godišnjoj djevojčici koja je prisiljena preseliti s ocem Mattom u njegov rodni ribarski grad koji izumire, i...
  • Hanni & Nanni (2010)

    image
    A drama centered around twins attending the same boarding school.
  • Hanni and Nanni 2 (2012)

    image
    Summer break is over and the twins return to Lindenhof, which has changed very much because Mademoiselle Bertoux has taken over while Mrs. Theobald is traveling.
  • Dječak oluje (2019)

    image
    Prekrasna i suvremena adaptacija klasične australske priče Colina Thiela. Priča započinje kada Michael Kingley, uspješan umirovljeni poslovni čovjek i djed,...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.