SADRžAJ

Ekscentrična i strastvena Rosa u svojevrsnome je matrijarhatu održavala slikovitu francusku obitelj židovskoga podrijetla koja je u novijoj povijesti preživjela različite drame, od zabranjenih ljubavi do holokausta u Drugome svjetskom ratu. Nakon Rosine smrti svaki član počinje preispitivati vlastitu prošlost i budućnost, osobni, vjerski i nacionalni identitet. Prazninu koju je za sobom ostavio neupitni autoritet osebujne žene bit će neobično teško ispuniti...

Recenzije


Recenzirao/la Filip
srijeda, 14. prosinca 2022. 00:17
"Tango Rashevskijevih", duhovita i dramatična obiteljska kronika, začuđujuće je zreo filmski debut redatelja Sama Grabarskog. Čisto, no s puno finih detalja ispričana priča o dvojbama triju naraštaja koji se pokušavaju nositi s pitanjima korijena i asimilacije, prošlosti i sadašnjosti, mržnje koju su osjetili i tolerancije koju vide kao jedini izlaz, plijeni neprestanim obratima i osvajajućim smijehom kroz suze. Riječ je o djelu koje portretira niz zanimljivih osobnosti, ali i govori puno o... (više)
Lajkaj recenziju
0 komentara

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.