poster

Nezaustavljivi

Cradle Will Rock (1999)

drama | SAD
Redatelj: Tim Robbins

Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Uoči Drugog svjetskog rata SAD pogađa velika kriza. Radnici se bune zbog velikog broja radnih sati, niskih plaća i loše zdravstvene zaštite, udružuju u sindikate te štrajkovi zatvaraju industrije. Američka vlada pokreće WPA, organizaciju koja nezaposlene pokušava vratiti natrag na posao. Dio tog projekta je i postavljanje kazališnih predstava. Marc Blitzstein (H. Azaria) postavlja mjuzikl o pohlepnom industrijalcu kojeg je srušio običan radnik. Radnja mjuzikla shvaćena je kao napad na kapitalizam te je on uskoro otkazan. Orson Welles (A. MacFayden) i John Houseman (C. Elwes) ipak postavljaju i izvode mjuzikl u obližnjem kazalištu, bez scenografije i kostima. Istodobno Nelson Rockefeller (J. Cusack) unajmi meksičkog slikara Diega Riveru (R. Blades) za oslikavanje murala u Rockefellerovom centru. Nezadovoljan radom, uništava ga...
Izuzetno kompleksan film složene naracije, s oko dvadeset glavnih likova. Naslov se odnosi na poznati kontroverzni mjuzikl Marca Blitzsteina i produkciju Orsona Wellesa The Cradle Will Rock, koji je postavljen bez ikakve scenografije i kostima, a nakon premijere u kazalištu postao je velik hit i završio na Broadwayu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.