poster

Tim Richmond: Punim gasom

30 for 30: Tim Richmond: To the Limit (2010)

Redatelj: Rory Karpf


Ocjena: 5.5/10
Ocjena korisnika: 4.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Tim Richmond živio je prebrzo, partijao je prejako i umro je premlad. ESPN-ov dokumentarac donosi nam priču o legendi američkog motosporta, prvom vozaču IndyCar natjecanja koji je prešao u NASCAR.
Prirodni talent. Rock zvijezda. Tuđinac. Osamdesetih vozač trkaćih automobila. Tim Richmond živio je onako kako je vozio automobile: širom otvoren. Rođen u imućnoj obitelji, Richmond je bio antiteza južnjačkih priučenih trkača na zemljanim pistama koji su prevladavali na NASCAR-u. Bio je i dosjetljivi predstavljač koji je uživao u pozornosti medija i obožavatelja, posebno obožavateljica. No Richmondova je izvedba na pisti dovela do usporedbi s trkaćim legendama. Kad je 1986. pobijedio na sedam NASCAR-ovih utrka i završio treći u bodovanoj utrci iz serije Winston Cup, vjerovalo se da na putu prema slavi. No ubrzo ga je u tome spriječio njegov slobodan način života. Neočekivano se povukao s NASCAR-ove trkaće staze, navodno je bolovao od upale pluća. Dijagnoza je zapravo bila mnogo strašnija: imao je sidu. Richmond se vratio na stazu 1987. godine, ali sljedeće je godine napustio sport jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Posljednje dane proveo je povučeno i umro je 13. kolovoza 1989. u 34. godini.

Fotografije

Tim Richmond: Punim gasom

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.