SADRžAJ

Henriette Dellile (V. L. Williams) je slobodoumna i obrazovana, a uz to i lijepa djevojka rođena u izvanbračnoj vezi između bogatoga louisianskoga zemljoposjednika i ženskara Jeana Baptistea (S. Keach) i oslobođene crne ropkinje Marie Alicot (L. Bronwyn Moore). Američkim jugom vlada još robovlasnički sustav u kojemu mala skupina bijelih bogataša tlači potpuno obespravljenu crnačku većinu. Henrietta ne želi dijeliti sudbinu svoje majke, koju će unutarnji lomovi odvesti u ludilo, te ulazi u naizgled unaprijed izgubljenu bitku protiv bezosjećajne i zatucane sredine. Ni obostrana ljubav koju dijeli s mladim francuskim liječnikom Gerardeom Gaultiereom (G. Bellows) neće je skrenuti s puta koji je odabrala. Zahvaljujući njezinoj nesebičnosti, životi mnogih potrebitih su olakšani, a katolički red Sestara Svete obitelji koji je utemeljila živi dugo nakon njezine smrti...
"The Courage to Love", više nego solidno režirana i producirana televizijska drama o djevojci koja je vlastitu sreću žrtvovala za opće dobro i kasnije bila proglašena prvom američkom sveticom, iako s mjestom radnje na američkome jugu, snimljena je u kanadskome Quebecu kamo se, uz Vancouver, seli najveći dio američke TV i B-produkcije. Razlozi ovaj put nisu bili samo produkcijski, već i sadržajni, jer radnja filma se zbiva u frankofonskoj sredini. Redateljica je Kari Skogland (White Lies, više epizoda serije Nikita), glavnu ulogu uspješno je ostvarila V. Williams (Eraser, Soul Food), čiji je život prve američke crne missice, Playboyeve djevojke s duplerice, uspješne pjevačice R'n'B-a i napokon cijenjene kazališne i filmske glumice, iako po miljeu i vremenu potpuno suprotan, zapravo blizak životu lika koji je tumačila. Obje žene, svaka u svojoj sredini, pokazale su iznimnu osobnost i snagu u ostvarivanju svojih ciljeva. Zanimljive epizodne uloge ostvarili su i popularni Kanađanin Gil Bellows te Stacy Keach (Bijeg iz L.A.)

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.