Sleeping Dogs Lie (Ne diraj lava dok spava

SEEPING DOGS LIE (1998)

Redatelj: Stefan Scaini

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi

SADRžAJ

Kriminalistički film. Radnja se događa 1919. u Torontu. Bogataš Ambrose Small 2. prosinca 1919. nestaje nekoliko sati nakon što je za više od milijun dolara prodao lanac kazališta. U središtu su policijske istrage bogataševa supruga Theresa Small (W. Crewson) te mladi istažitelj Cole Willis (J. Keller) kojeg je Ambrose bio unajmio da pomogne njegovoj ženi odnijeti ček na milijun dolara u banku. Između Therese i Colea javlja se trenutačna privlačnost. Kad joj muž nestane, Theresa će unajmiti Colea da je štiti. Na nju pada sumnja zbog umorstva, ali je javnost progoni još više jer je katolikinja. Nakon muževa nestanka Theresa će Katoličkoj Crkvi dati veliku novčanu donaciju, ali sud zaustavlja isplatu dok se ne proglasi Ambroseova smrt. Kako Ambroseovog tijela nema, nema zapravo ni zločina. A javnost i novine kreću u lov na vještice. Theresina je jedina nada mladi Cole koji će na kraju razriješiti zagonetku...

Sleeping Dogs Lie televizijski je krimnalistički film o najpoznatijoj kriminalističkoj zagonetki toga doba, koja je tada bila slavna kao primjerice suđenje O. J. Simpsonu danas. Film nudi jedno od mogućih rješenja zagonetke koja na kraju nikad nije riješena. Kanadska filmska diva Wendy Crewson sjajno je odigrala ulogu milijunaševe supruge Therese, odlučne i snažne osobe, ali i zavodnice naglašene seksualnosti. Mladi Joel Keller također je ostvario dobru ulogu mladog istražitelja koji ulazi u trag zločincu. Radnja filma napeta je gotovo do posljednje minute i zadržat će gledateljevu pozornost sigurno do kraja, jer osim prikaza kriminalističke istrage daje dobru psihološku karakterizaciju likova i rekonstruira njihove odnose.

Film je snimljen prema romanu Freda McClementa.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.