SADRžAJ

„Antoine i Colette drugi je film - kratkometražni - u seriji Françoisa Truffauta o Antoineu Doinelu. Film je snimljen 1962. u sklopu antologijske kolekcije „Ljubav u dvadesetoj koja se sastoji od pet kratkih filmova glasovitih redatelja iz raznih zemalja.
Film zatječe Antoinea Doinela kao usamljenog 17-godišnjaka zaposlenog u „Phillipsovoj tvornici gramofonskih ploča. Živi sam u namještenoj sobi na Trgu Clichy, sluša operu i klasiku i provodi vrijeme sa školskim prijateljem Renéom. Jednoga dana, dok pohađa Berliozov glazbeni program s Renéom, ugleda srednjoškolku Colette i prvi se put zaljubi. Colette je njegovih godina, ali za razliku od Antoinea, potječe iz tople obitelji koja joj je uvijek pružala potporu i s kojom i dalje živi. Antoine sklopi čvrsto prijateljstvo s Colette, a s vremenom ga i njezini roditelji počnu smatrati dijelom obitelji. Međutim, Colette se i dalje prema njemu odnosi kao prema usputnom prijatelju...

Fotografije

Antoine i ColetteAntoine i ColetteAntoine i Colette

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.