poster

Brightonska stijena

Brighton Rock (2010)

triler, drama, kriminalistički, misterija | Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska
Redatelj: Rowan Joffe
TV1000 Balkan | 25. 04. 2024. | 23:15

Ocjena: 5.7/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(6 glasova)

SADRžAJ

Nakon što ubije člana protivničke bande Freda Halea, Pinkie Brown odluči se oženiti s Rose – jedinom osobom koja može dokazati da on stoji iza ubojstva. No Roseina šefica Ida pretvara se u detektivku kako bi otkrila tko je kriv za ubojstvo.
„Brighton Rock“ prigrlio je klasične elemente filma noira i britanskog gangsterskog filma kako bi ispričao priču o Pinkieju, očajnom mladiću koji je odlučio pod svaku cijenu probiti se na čelo organiziranog kriminala. Kada mlada i nevina konobarica Rose nabasa na dokaz koji ga povezuje s ubojstvom iz osvete, on je odluči ušutkati tako što će je zavesti. Mladi par glume britanski glumci u usponu Sam Riley i Andrea Riseboroug. Veterani Helen Mirren i John Hurt glume dvoje prijatelja koji žele spasiti Rose od Pinkiejevih devijantnih spletki. „Brighton Rock“ temeljen je na legendarnom romanu Grahama Greenea iz 1939. o nevinosti i zlu, ali radnja filma prebačena je u Britaniju 1964.

Fotografije

Brightonska stijenaBrightonska stijenaBrightonska stijenaBrightonska stijenaBrightonska stijenaBrightonska stijenaStudiocanalStudiocanalStudiocanalStudiocanalStudiocanal

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.