SADRžAJ

"Ray" je pobjedonosna, čudesna priča o jednome od američkih istinskih muzičkih genija, Rayu Charlesu, od njegova skromnog odrastanja na Jugu do strelovitog uspona na vrhove američkih glazbenih lista.
Rođen u siromašnom gradiću u Georgii, Ray Charles je ostao slijep u dobi od sedam godina nedugo nakon što je posvjedočio nesretnoj smrti mlađeg brata. Potaknut strastveno neovisnom majkom koja je inzistirala na tome da se osloni na svoje snage kako bi uspio, Charles pronalazi svoj poziv i svoj dar u tipkama klavira. Na turneji po južnjačkim glazbenim krugovima, izražajni pjevač stekao je reputaciju, a zatim munjevitom brzinom ostvario svjetsku slavu kada je prvi sjedinio gospel, country, jazz te utjecaje orkestralne glazbe u svoj jedinstveni stil. Dok je revolucionirao način na koji ljudi cijene glazbu, istovremeno se borio protiv segregacije u samim klubovima koji su ga lansirali i zagovarao prava umjetnika u korporativnom glazbenom poslu.

Fotografije

RayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRayRay

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.