SADRžAJ

Komedija o jednoj podmornici i njezinoj posadi u 2. svjetskom ratu. Početkom rata na Filipinima je teško pogođena američka podmornica "Morski tigar" čiji je zapovjednik Matt Sherman (C. Grant). On i njegova posada pokušavaju je popraviti i krenuti prema Australiji prije nego stignu Japanci. Nadređeni ne vjeruju da je moguće osposobiti "Morskog tigra" za plovidbu i većinu posade rasporede na druge zadatke. Ostalo je tek nekoliko njih sa zapovjednikom, koji su uspjeli pokrenuti podmornicu i s pola snage zaploviti prema sigurnijim vodama. Usput su s jednog otoka evakuirali pet medicinskih sestara pripadnica američke vojske...
Film je nominiran za Oscara za scenarij, a prema njemu je 1977. snimljena serija. Redatelj je Blake Edwards (1922.-2010.), poznat po seriji filmova o inspektoru Clouseauu i Pinku Pantheru, zatim romantičnoj komediji "Doručak kod Tiffanyja" te najviše po glazbenoj komediji "Viktor-Viktorija".
Proizvodnja: 1959.

Fotografije

Operacija PodsuknjaOperacija PodsuknjaOperacija PodsuknjaOperacija PodsuknjaOperacija Podsuknja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.