SADRžAJ

Prije osam godina maturantica Lucy (B. Spears) i njezine dvije najbolje prijateljice Kit (Z. Saldana) i Mimi (T. Manning) zakopale su kutiju s najdražim uspomenama iz djetinjstva obećavši same sebi da će je otvoriti na dan završetka srednje škole. No dan mature nije ispunio njihova očekivanja. Živeći sa samohranim ocem Peteom (D. Aykroyd), Lucy se unatoč školskim uspjesima pribojava budućnosti, a nije sigurna ni u vezu sa svojim kolegom Henryjem (J. Long). Mimi je ostala trudna s bivšim dečkom, dok Kit dvoji u njihovo prijateljstvo. Ipak, tri djevojke odluče iskoristiti posljednje ljeto prije fakulteta i s rodnog Juga automobilom otputovati u Kaliforniju. Na putu prema Los Angelesu pridružit će im se mladi i zagonetni glazbenik Ben (A. Mount) koji će se svidjeti Lucy na prvi pogled...
Pjesmom "I'm Not a Girl, Not Yet a Woman", američka i svjetska pop zvijezda Britney Spears najavila je svoj glumački debi u ovoj romantičnoj drami. Doista, s 21 godinom, koliko je navršila 2002. kad se film pojavio u kinima, popularna Britney više nije bila ni tinejdžerska zvijezda, ni zrela glazbenica te je parafraza njezinog odrastanja trebala privući dotadašnje obožavatelje i odrasliju publiku. Iako je većina kritičara odmah posumnjala u takvo što, producenti filma ustrajali su u glumačkom angažmanu omiljene pjevačice koja je zabljesnula 1999. hitom "Baby One More Time", a uspjela je zadržati zanimanje javnosti sve do danas. Sentimentalni spoj priče o odrastanju, filma ceste i romantičnog ozračja, film je scenarističko djelo danas nagrađivane Shonde Rhimes (Ponovno princeza, serija Uvod u anatomiju) te redateljice Tamre Davis (Guncrazy, Best Man). U središtu je zapleta, dakako, Britney Spears čiji se lik novopečene maturantice Lucy nađe na životnom raskrižju. B. Spears solidno tumači mladu i zanesenu Lucy pri čemu je dala dovoljno prostora svojim iskusnijim partnerima. Od mlađih to su A. Mount (City by the Sea, serija The Mountain), Z. Saldana (Guss Who, Drumline) i T. Manning (Hustle & Flow, 8 milja), a od starijih nesuđeni oskarovac D. Aykroyd (Vozeći gospođicu Daisy, TV šou Saturday Night Live) i zvijezda Seksa i grada K. Cattrall. Osim što glumi, Britney Spears u filmu i povremeno pjeva, a unatoč nepovoljnim kritikama "Crossroads" nije prošao loše na svjetskim kinoblagajnama upeterostručivši proračun. Film je nominiran za dvije MTV-jeve filmske nagrade, kao i za zlosretne Zlatne maline.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.