ODVJETNIK I NJEGOV GOST

DER ANWALT UND SEIN GAST (2003)


Ocjena: 6.6/10

SADRžAJ

Gdje odvjetnikov posao počinje znamo svi, no gdje završava i nije posve jasno, pokazuje nam ovaj izvrsni psihološki triler redatelja Torstena C. Fishera o čovjeku čija je dobrota umalo nagrađena tragedijom.

Uspješni odvjetnik Christian Weller (Heino Ferch) uživa reputaciju čovjeka koji se zdušno i predano bori za one lišene najosnovnijih ljudskih prava. U jednome sudskom procesu uspije obraniti Franka Karmanna (Götz George) od optužbi za brutalno ubojstvo, nakon čega ovaj izgleda više nije zadovoljan time da je Welleru samo klijent. Nakon simpatičnoga prvotnog sprijateljavanja, kako s odvjetnikom tako i s njegovom obitelji, Karmann se čak i useli kod Wellera, gdje se počinje ponašati kao domaćin. Welleru je sve teže podnositi svoga gosta, a pojavljuju se i indicije kako je Karmann doista kriv u navedenom slučaju ubojstva. Međutim, svi pokušaji da ga se Weller riješi, završavaju bez uspjeha. Njemački triler 'Odvjetnik i njegov gost' redatelja Torstena C. Fishera jedan je od ne samo najboljih filmova njegove zemlje, nego i jedan od najuvjerljivijih i najzanimljivijih trilera koji su tekućeg desetljeća snimljeni u cijeloj Europi. Spajajući elemente napetog trilera i psihološke drame, Jörg von Schlebrügge napisao je sjajan scenarij koji je redatelj Fischer na platno prenio bez gubljenja svih nijansi ove pomalo filozofske priče. U odličnoj glumačkoj ekipi posebno se ističe Götz George, koji je za svoju maestralnu izvedbu tajanstvenog Karmanna i nagrađen kao najbolji glumac na televizijskom festivalu u Monte Carlu 2003. godine.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.