poster

Izgubljeni

STREAMERS (1983)

drama, ratni | SAD
Redatelj: Robert Altman

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena: 6.7/10

SADRžAJ

Američka vojna baza, šezdesetih godina. Mladi i nervozni vojnici očekuju odlazak na vijetnamsko bojište. Među njima je i Billy (M. Modine), obrazovani mladić iz provincije, u dobrim odnosima s miroljubivim crncem Rogerom (D. A. Grier). S njima je u spavaonici i Ritchie (M. Lichtenstein), feminizirani mladić iz New Yorka, za kojeg kolege počnu sumnjati da je homoseksualac. Naizgled opušteni, dečki su zapravo vrlo napeti, a tenzije koje ionako među njima postoje samo zaoštrava dolazak problematičnog crnca Carlylea (M. Wright)...
Prošle godine preminuli Robert Altman bez sumnje je jedan od najistaknutijih svjetskih filmaša druge polovice 20. stoljeća. Takvu reputaciju Altman je stekao antologijskim filmovima snimljenim 70-ih (M.A.S.H., Kockar i bludnica, Privatni detektiv, Nashville) i devedesetih godina (Igrač, Kratki rezovi), dok se osamdesete tradicionalno doživljavaju kao krizne godine karijere ovog američkog klasika. Iako osamdesetih uistinu nije režirao niti jedno ostvarenje koje se kvalitetom može mjeriti sa spomenutim naslovima, Altman je i u toj dekadi snimio nekoliko vrlo zanimljivih filmova među kojima vrijedi izdvojiti i "Izgubljene", ratnu dramu o pripremi američkih vojnika za Vijetnam. Realiziran prema scenariju Davida Rabea, koji je adaptirao vlastitu dramu, Altmanov film svjedoči o njegovoj tadašnjoj sklonosti eksperimentiranju s teatrom. Kao udarni adut filma vrijedi izdvojiti izvrsnu glumačku ekipu, o čijoj izvrsnosti svjedoči i nagrada Venecijanskog filmskog festivala, kojom su nagrađena čak šestorica Altmanovih glumaca - Guy Boyd, George Dzundza, David Alan Grier, Mitchell Lichtenstein, Matthew Modine, Michael Wright.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.