Ocjena: 7.0/10
Ocjena korisnika: 7/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Drama. Godine 1953., dan nakon Božića, nezaposlenog ličioca Desmonda Doylea (P. Brosnan) napušta žena. Doyle sebe i svoje troje djece pokušava prehraniti pjevanjem u pubovima, no socijalna služba oduzima mu djecu i najstarije dijete, osmogodišnju Evelyn (S. Vavasseur), smjesti u katoličku školu u Dublinu, a dvojicu mlađih dječaka u školu u Kilkennyju. U pubu u kojem nastupa, Doyle se sprijatelji s konobaricom Bernadette (J. Margulies) i ona ga uputi svome bratu, odvjetniku Michaelu Beattieu (S. Rea). No Beattie, čak i kad Doyle pronađe posao u struci, smatra da sud neće dodijeliti djecu samohranom ocu. Doyle ne odustaje, osobito nakon što od Evelyn dozna da ju je jedna redovnica istukla. Za slučaj se zainteresira američki odvjetnik irskog podrijetla Nick Barron (A. Quinn) i zatraži pomoć od umirovljenog odvjetnika Thomasa Connolyja (A. Bates), te se Doyle i trojica odvjetnika upuštaju u pravnu borbu protiv države i zakona o obitelji...
Film je snimljen prema istinitim događajima, a režirao ga je Bruce Beresford, redatelj kojeg publika najviše pamti po Oscarom nagrađenom filmu "Vozeći gospođicu Daisy". U ovom filmu, uz dirljivu i toplu priču, gledatelje će sigurno privući i atraktivna glumačka ekipa. Za uloge odvjetnika angažirani su poznati glumci Aidan Quinn, Stephen Rea i Alan Bates. Pierce Brosnan, slavan zbog filmova o Jamesu Bondu, ovdje se okušao u potpuno drukčijoj ulozi, a tu je i Juliana Margulies, poznata po ulozi u televizijskoj seriji Hitna služba.

Fotografije

Evelyn

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.