Ocjena: 5.9/10
Ocjena korisnika: 6.3/10
(4 glasa)

SADRžAJ

Dr. Werner Ernst (J. Spader) specijalizant je u najsuvremenije opremljenoj bolnici čijim pacijentima, ovisno o bankovnom računu, ništa ne nedostaje. Uostalom, to je i politika Wernerova šefa dr. Butza (A. Brooks) koji svom mladom kolegi savjetuje da se i u medicini ravna prema dubini džepa svojih pacijenata. Među njima je i otac dviju polusestara, mlađe Felicije (K. Sedgwick) i starije Connie (M. Martindale). I dok obje žene pokazuju neizmjernu ljubav prema teško bolesnom ocu, razlikuju se u pitanju njegove budućnosti. Jedna ga, neovisno o troškovima liječenja, želi održati na životu, dok mu druga želi isključiti aparate za održavanje života. Zaljubivši se u Feliciju, Werner se nađe usred obiteljske svađe u kojoj je glavni ulog golemo nasljedstvo nesretnog pacijenta...

Američki sineast Sidney Lumet napokon je 2005. dobio Oscara za životno djelo nakon što su ga članovi Američke filmske akademije ignorirali pet puta. Predstavnik novog Hollywooda i autor nekih od najznačajnijih filmova matične kinematografije sedamdesetih (Pasje popodne, TV mreža), osamdesetdvogodišnji Lumet i dalje neumorno snima, pa tako nakon kriminalističke komedije "Find me Guilty" koju je ove godine predstavio u Berlinu, upravo radi na trileru "Before the Devil Knows You're Dead". Jedan od njegovih novijih filmova je i ova humorna drama koju je snimio u Torontu. Riječ je o trpkoj satiri o američkom zdravstvenom sustavu i beskrupuloznoj borbi za nasljedstvo. Scenarij je djelo Stevena Schwartza, Lumetova suradnika na seriji 100 Centre Street koji je prilagodio roman Richarda Doolinga. Spoj satire i drame, film je tipično redateljevo angažirano djelo čiji angažman ne proizlazi iz jakih gesta, nego iz poigravanja sa stvarnošću i njezinom interpretacijom. U glavnoj je ulozi canneski laureat J. Spader (Seks, laži i videovrpce) kao dr. Ernst koji u posljednje vrijeme niže uspjehe na malom ekranu dobivajući nagrade Emmy (serije Pravda za sve i Boston Legal), a partnerice su mu K. Sedgwick (Fenomen, Samci), također uspješna na televiziji (serija The Closer), zatim izvrsna H. Mirren (Gosford Park, Ludilo kralja Georgea) u ulozi medicinske sestre Stelle, te lani preminula oskarovka A. Bancroft (Čudotvorka, Diplomac). U ostalim su ulogama glumac i scenarist A. Brooks (TV novosti) i Emmyjem nagrađeni J. Wright (mini-serija Anđeli u Americi). Scenarij Stevena Schwartza nominiran je za Independent Spirit Award, dok je film u američkim kinima prikazan u ograničenoj distribuciji.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.