SADRžAJ

Will (G. Greene) ide sa zadatka na zadatak, pa i bratovu poruku da majka umire nije dobio na vrijeme. A poruku da je majka umrla našao je tek dan prije pogreba. Žuri se da uhvati avion i stigne na vrijeme bar na posljednji ispraćaj. Odavno nije bio u Medicine Riveru i malo što ga još veže za taj kraj, pogotovo nakon majčine smrti, pa planira brzi povratak. Ali, od prvog trenutka doživljava iznenađenja: majčin pogreb bio je tjedan dana ranije, njegovog brata Jamesa nema u mjestu, ne zna se gdje je ni kad će se vratiti; dočekuje ga Harlen Bigbear (T. Jackson), koji je tako uporan da od svakoga uspijeva dobiti što želi, pa i od Willa. A on želi da Will prije svega zaigra u njihovom košarkaškom timu, jer su izgubili jednog igrača. Utakmica tek što nije počela i Will hoćeš nećeš pristaje. Ne samo što više nije mlad, nego ima i ozlijeđeno koljeno, nikad nije igrao košarku, k tome je dobio stare tenisice koje su mu tri broja prevelike. Dozna da je Harlen u njegovo ime svima obećao da će im Will snimiti fotografije za kalendar, a novcem od prodaje kalendara kupit će kamion za prijevoz mještana u udaljenija mjesta. I ne samo to, Harlen se pobrinuo i za emotivnu stranu: lijepu Louise (S. Tousey) uvjerio je da se sviđa Willu, a Willa da je Louise odmah pala na njega...

Medicine River jedan je od rijetkih filmova o Indijancima koji nije drama. Snimljen je prema romanu Thomasa Kinga, autora koji je odlikovan kanadskim odličjem za zasluge u indijanskoj književnosti. Film je bio nominiran za Gemini za scenarij.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.