SADRžAJ

Od njegova života opskurna revolucionara i preuzimanja moći od Lenjina do smrti tri desetljeća poslije, ovo je portret zastrašujućeg vođe koji je naredio ubojstva milijuna svojih ljudi.
Godine 1917. ruska se nacija veselila svrgnuću cara. Ali nakon nekoliko kratkih mjeseci demokracija u povojima ustupila je mjesto diktaturi, a put je bio čist da se Josif Staljin, relativno neugledan, nemilosrdno ambiciozan čovjek, spletkama i ubojstvima domogne apsolutne moći. Staljin je golemu, nazadnu, razdvojenu naciju pretvorio u svjetsku velesilu i preobrazio vladu u instrument neumoljive osobne osvete. Milijuni su umrli. Milijuni su zatvoreni. Nitko se nije usudio propitkivati njegovu politiku jer nitko, čak ni prijatelji, obitelj i heroji Revolucije, nisu bili sigurni pred Staljinom i njegovom vladavinom terora. „HBO Pictures“ predstavlja Roberta Duvalla kao STALJINA u ovoj epskoj priči o njegovu životu, u prvoj američkoj dramskoj produkciji koja je ikad snimala u Kremlju. Julia Ormond kao njegova žena Nadja, Joan Plowright kao Nadjina majka, a Jeroen Krabbe kao Staljinov saveznik odlično su predstavili tragične likove koji su osjetili diktatorov smrtonosni gnjev.

Fotografije

Staljin

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.