poster

Svijet je velik, a spas čeka iza ugla

Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade (2008)

drama | Bugarska, Njemačka, Slovenija, Mađarska, Srbija

Ocjena: 8.0/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(24 glasa)

SADRžAJ

„Svijet je velik i spas je iza ugla“ temelji se na uspješnici Ilije Trojanowa. To je priča o Alexu koji uz pomoć svoga karizmatičnog djeda Bai Dana kreće na putovanje biciklom za dva vozača i s trik-trakom u potrazi za svojim pravim JA.
Bugarska 1980. godine. Oblaci se nadvijaju nad Alexovim idiličnim djetinjstvom u provincijskom gradiću. Milicija želi da njegov otac špijunira Alexova djeda Bai Dana, lokalnoga kralja igre trik-trak. Obitelj se odluči odseliti na Zapad. 25 godina poslije, Alex je u bolnici u Njemačkoj nakon teške automobilske nesreće u kojoj su mu poginuli roditelji. Bai Dan odlazi u Njemačku. Alex ne prepoznaje svoga djeda jer zbog nesreće pati od amnezije. Bai Dan uči unuka igrati trik-trak. Drevna igra ponovno vrati Alexa u život. Bai Dan izbavi Alexa iz bolnice i zajedno kreću na putovanje biciklom za dva vozača. Na putovanju za Bugarsku, koje je ujedno i putovanje u prošlost, Alexu se vrati sjećanje i s njim i želja za životom. Film se temelji na autobiografskom romanu Ilije Trojanowa.

Fotografije

M-AppealM-AppealM-AppealM-AppealM-AppealM-Appeal

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.