SADRžAJ

Kad val zločina koji uključuje dvije pljačke i dva ubojstva potrese Center City, gradska policija proglasi uzbunu te u pomoć pozove FBI-jeva inspektora Georgea A. Briggsa (L. Nolan). Kad sumnja padne na policiji dobro poznatog kriminalca Roberta Dankera (R. Patten), čija je vozačka dozvola pronađena u opljačkanom restoranu, Briggs otkrije da je Danker u to vrijeme bio u Chicagu. Čini se da iza svega stoji zločinačka organizacija koju vodi Alec Stiles (R. Widmark), psihopatski ubojica sklon neurotičnim ispadima i premlaćivanju svoje supruge Judy (B. Lawrence). Znajući da je Stiles tvrd orah, Briggs za operaciju lova na njega odluči angažirati FBI-jeva agenta Genea Cordella (M. Stevens). Geneov je zadatak infiltrirati se u redove Stilesove bande...

Intrigantna i uzbudljiva noirovska kriminalistička drama uglednog redatelja Williama Keighleya, potpisnika sjajnih i trima Oscarima nagrađenih "Pustolovina Robina Hooda" s Errolom Flynnom te kultne gangsterske drame "´G´ Men" s Jamesom Cagneyem u glavnoj ulozi, izuzetno je realistično i gotovo dokumentaristički uvjerljivo ostvarenje. Razlozi tome podjednako leže u odabranom pseudodokumentarističkom izvedbenom prosedeu s naratorom čiji glas sugerira autentičnost, u rafiniranoj i vrlo sugestivnoj Keighleyevoj režiji, kao i u odluci da se u realizaciji filma i u manjim sporednim ulogama angažira stvarno FBI-jevo osoblje. Posrijedi je inteligentno koncipirano djelo koje ozračjem asocira na izvrstan tri godine stariji naslov "Kuća u 92. ulici" Henryja Hathawaya, te koje nose životni dijalozi i sjajne glumačke interpretacije živopisnih karaktera. U glavnoj ulozi nastupa M. Stevens (Mračni ugao, Zmijsko leglo), a pored uobičajeno sjajnog R. Widmarka (Poljubac smrti, Pljačka u Južnoj ulici) u ulozi glavnog negativca, njegovi su partneri L. Nolan (Drvo raste u Brooklynu, Gradić Peyton), E. Begley (12 gnjevnih ljudi, Objesite ih visoko) i J. McIntire (Psycho, Čovjek iz Virginije). Dojmljivu crno-bijelu fotografiju potpisuje Joseph MacDonald (Moja draga Clementina, Kako se udati za milijunaša), tijekom karijere tri puta nominiran za Oscara.

Fotografije

Ulica bez imena

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.