Ocjena: 4.4/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(4 glasa)

SADRžAJ

Nekada maleni dječaci kriju iznimno velike tajne, koje se baš i ne bi smjele otkrivati, kako će nam pokazati Nastassja Kinski i Bobby Edner u napetom hororu 'Kraj svijeta'.
Kada se dječja terapeutkinja Jennifer Stillman (Nastassja Kinski) preseli u mirni gradić Sierra Vista, i poslovno i privatno je zaintrigira povučeni Ben (Bobby Edner), inteligentan, ali očito uznemiren dječak koji živi pod čvrstom paskom svoga oca, doktora koji vjeruje kako mu sin ima iznimno bujnu i divlju maštu. Pokušavajući razriješiti tajnu nesretne smrti dječakove majke, kao i nemira koji je dječaka obuzeo, Stillmanova će shvatiti kako otključavanje izvora Benove poremećene prirode znači i puštanje osvetoljubive zvijeri na slobodu. Brižno i postepeno gradeći tajanstvenu atmosferu filma sve do finalnog razrješenja, redatelj Terence Gross svojim je sjajnim filmom 'Kraj svijeta' pokazao kako sve tajne horora drži u malom prstu, jer je riječ o naslovu koji svojom uvjerljivošću i doista zastrašujućim sekvencama doista zaslužuje stati uz bok nekih od daleko slavnijih žanrovskih srodnika. Poštujući zlatno pravilo kako je najstrašnije ono što se ne vidi, Gross mnogo toga daje naslutiti, držeći film napetim do rasprsnuća. Uz Nastassju Kinski i Randyja Quaida, u ulozi autoritativnog oca, film svojim nastupom uvelike nosi mladi Bobby Edner, koji je sve nijanse iznimno zahtjevne uloge opsjednutog dječaka odigrao rijetko viđenom lakoćom.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.