SADRžAJ

Komedija koja prati događaje u životima dvojice umjetnika-lopova, Glavonje i Kalauza, koji u vrijeme Drugog svjetskog rata namjeravaju opljačkati Treći Rajh.
U rano proljeće, 1941. godine, kad je Hitler počeo osvajati Europu, u Beograd su se sjatili najbolji pljačkaši i krivotvoritelji, među njima i Glavonja i Kalauz. Oni su zavili u crno mnoge banke širom Europe. Glavonja je inteligentan, poliglot i promišljen tip. Vrijeđa ga kada ga zovu lopovom. On je nadahnuti provalnik, spreman za velike pothvate i ima vrlo razvijenu samosvijest o svom umijeću. Kalauz je njegova suprotnost. Pohlepan je na sve što mu zasja pred očima, sklon je usputnim sitnim krađama, skromne je pameti. Njegovom krivicom „pali su na prvom pothvatu u Beogradu.
„Pljačka Trećeg Rajha je komedija, nadahnuta istinitim događajima jedne nevjerojatne pljačke tijekom Drugog svjetskog rata, pretvorena u zabavno i pitko filmsko ostvarenje.

Fotografije

Pljačka Trećeg RajhaPljačka Trećeg RajhaPljačka Trećeg Rajha

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ko to tamo peva (1980)

    image
    Crna komedija/ tragikomedija o skupini putnika koji autobusom kreću prema Beogradu 24 sata uoči napada Trećeg Reicha na Jugoslaviju. Negdje u Srbiji, 5. travnja...
  • Balkan Ekspres (1983)

    image
    Srbija, 1941. godine. Skupina sitnih lopova i varalica pokušava zaraditi pretvarajući se da su putujuća glazbena skupina „Balkan ekspres“. Počinje Drugi svjetski...
  • Matorci u armiji (2016)

    image
    The Walmington-on-Sea Home Guard platoon deal with a visiting female journalist and a German spy as World War II draws to its conclusion.
  • Nikoletina Bursać (1964)

    image
    Majka narodnog heroja Nikoletine Bursaća vodi, na mjesnom trgu, zamišljeni dijalog sa spomenikom poginuloga sina. Redaju se prizori iz Nikoletinina bojevanja:...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.