SADRžAJ

Sibyl Danforth (Sissy Spacek) je iznimno zaposlena "babica" i profesija joj pruža mnoge radosne trenutke koje proživljava zajedno sa svojim pacijentima. Dolazak nove bebe na svijet i slavlje koji slijedi nakon rođenja najljepši su trenuci u Sibylnom poslu, no porod jedne olujne noći u Vermontu pokazat će i onu manje lijepu stranu njenog posla.

Pacijentici započnu trudovi, no porod se zakomplicira. Ledena kiša prekriva ulice Vermonta, blokira putove i prekida telefonske veze. Sybil shvaća kako se u ovim neizvjesnim trenucima može osloniti samo na svoje umijeće i kako jedino ona može spasiti život budućoj majci. Na žalost, nesretna trudnica gubi bitku, a Sybil čini posljednje napore za spas djeteta. Sybilini problemi se nastavljaju kada je zbog smrti pacijentice optuže za ubojstvo. Uz pomoć supruga (Terry Kinney), kćeri (Alison Pill) i najbolje prijateljice Cheryl (Piper Laurie), ona pokušava dokazati svoju nedužnost.Glavnu zvijezdu ovog uzbudljivog televizijskog filma nije potrebno posebno predstavljati. Naravno, radi se o Sissy Spacek koju hrvatski gledatelji možda najbolje znaju po ulozi Carrie, za koju je bila nominirana za Oscara 1976., u istoimenom hororu Briana de Palme.Sissy Spacek nastavlja nizati velika priznanja, pa je tako nagrađena Oscarom i Zlatnim globusom za ulogu country pjevačice Lorette Lynn u biografskom filmu "Coal Miner`s Daughter". U njenoj dugačkoj i bogatoj biografiji spomenimo još nominacije za Zlatni globus u filmu "Raggedy man" i drami "Nestali", Coste Gavrasa iz 1982., u kojoj glumi uz Jacka Lemona. Nominacije za ista priznanja donio joj je i "The River" iz 1984. u kojem je glumila uz Mela Gibsona. Uloga u filmu "Presudan izbor" donio joj je SAG nagradu. Uz Sissy Spacek, u "Presudnom izboru", proslavili su se i vrsni glumci Piper Laurie (nominacija za nagradu Oscar u "Djeci manjeg Boga) i Peter Coyote (nominacija za nagradu Oscar u "E.T.-ju").

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.