SADRžAJ

William (J. E. Jones) je uvijek želio biti učitelj i njegova supruga na samrti ga zamoli da joj ispuni želju, da otvori čitaonicu, budući da imaju praznu kuću u koju se ulazi s ulice i da imaju mnogo knjiga. William brzo poslije njezine smrti učini ono što je obećao, uredi lijepu, veliku čitaonicu s mnogo knjiga i s kompjutorom. Dan za danom prolazi, a on u čitaonici sjedi sam, ne ulaze ni djeca ni odrasli. Pokuša razgovarati s ravnateljom škole kako bi zajedno nešto napravili, no ravnatelja ne zanima neobičan pothvat neobičnog čovjeka. William dolazi na ideju da djecu privuče besplatnim sokovima, vjerujući da će, ako se nađu u blizini knjiga, pokazati zanimanje za čitanje, no djeca se samo brzo naviknu svratiti po sok i zbrisati. Prva učenica jedna je mala djevojčica, Majoli (G. Soleil), koja želi naučiti čitati kako bi lakše čitala upute na majčinim lijekovima. Kompjutor u izlogu čitaonice privuče provalnika, Xaviera (D. Spain), kojega William, izvuče iz pritvora i zaposli kao čuvara, a prva prava "klijentica", Diana (J. Cassidy), otvoreno pita "koja je ideja ovog mjesta?".

U ovom izvrsnom, toplom, dirljivom filmu, od onih filmova koji čovjeka potiču na dobra djela, izvrsnu je ulogu dao markantni J. Earl Jones.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.