Dan kada je došao val - noćna mora u Bangniangu

DER TAG, ALS DIE WELLE KAM - DER ALPTRAUM VON BANGNIANG

Redatelj: Kamil Taylan

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi

SADRžAJ

Dana 26. prosinca 2004. u 10.25 stigao je val. Dokumentarac opisuje taj sudbonosni dan na malenoj plaži u Bangniangu gdje je gostioničar Daeng imao svoj bar Coconut Groove. Daengova je obitelj gotovo potpuno nestala. Samo su mu tri rođaka preživjela. Procjenjuje se da je sveukupno poginulo oko dvjesto tisuća ljudi. Ili tristo tisuća? To nitko ne može tvrditi sa sigurnošću. Riječ je o nepoznatom, ali golemom broju iza kojeg nestaju lica, a sjećanja blijede u masi. Ovaj dokumentarac zapravo je zapisnik sastavljen od iskustava preživjelih, od posljednjih slika i neustrašivih pokušaja da se spasi život, a počinje potresom dva sata prije tsunamija.
Došao je val i iznenada svi su u istoj, bezizglednoj situaciji. Svi se žele spasiti. Neki su brži, neki ne uspijevaju. Nestale su sve razlike između onih koji plaćaju i onih koji primaju. Sila prirode jednako je pogodila sve. Bio je to traumatičan dan za preživjele. Za njih val više nikad neće biti val, niti će more biti simbol ljeta i godišnjeg odmora.
Ovo je priča o ljudima koji su se sasvim slučajno našli na istom mjestu u isto vrijeme i tako podijelili zajedničku sudbinu.

TRAJANJE: 50 min

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.