SADRžAJ

Nekadašnji šef britanske tajna službe MI 6 Philip Kimberly podigao je podosta prašine promijenivši stranu, tj. pridružio se SSSR-u. Inscenirajući njegovu lažnu smrt i pokop, Sovjeti odluče Kimberlyju podariti novo lice i identitet Sergeja Kuzminskog (M. Caine), komercijalnog atašea u londonskom veleposlanstvu. Sovjeti obećaju Kimberlyju milijun švicarskih franaka i novi identitet u zamjenu za davno nestali popis svih isplata njihovim agentima na Zapadu, pretpostavljajući kako ga je oteo sam Kimberly, planiravši jednoga dana njime trgovati, ukoliko stvari krenu loše. Odmah po dolasku na londonski aerodrom Kimberly pobjegne i starim i novim gazdama, igrajući svoju igru. Potjerom za njime rukovodi obavještajni šef, admiral Gerald Scaith (L. Olivier), a u njoj sudjeluje i Jamie Fraser (R. Powell), sadašnji ljubavnik bivše Kimberlyjeve supruge Penelope (S. George)...

Snimljen ranih 1980-ih, u doba Hladnog rata, špijunski triler 'Jigsaw Man' vrlo je solidan pripadnik nekoć popularnog žanra, koji je nakon okončanja Hladnog rata i osobito u doba globalizacije gotovo iščeznuo iz kinematografije. Udarni aduti zbog kojih film vrijedi preporučiti publici su odlični glumci. U glavnoj je ulozi dvostruki oskarovac M. Caine (Sredite Cartera, Čovjek koji je želio biti kralj, Educating Rita, Mirni Amerikanac), Oscarom nagrađen za 'Kućna pravila' i 'Hannah i njezine sestre', a društvo mu pravi legendarni L. Olivier, jedan od najvećih glumaca u povijesti kazališta i kinematografije, Oscarima nagrađen za produkciju i glavnu ulogu u 'Hamletu'. Najistaknutiju žensku ulogu u filmu igra atraktivna S. George (Psi od slame, Mandingo). Režiju filma potpisuje istaknuti majstor akcijskih žanrova Terence Young, zaslužan za neke od najboljih filmova o Jamesu Bondu (Doktor No, Iz Rusije s ljubavlju i Thunderball).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.