poster

Povratak u tajni vrt

Back to the Secret Garden (2001)

avanturistički, obiteljski, fantazija | SAD, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Michael Tuchner

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena: 5.6/10

SADRžAJ

Godina je 1946. Lady Mary u svom dvorcu u Yorkshireu otvorila je dom za siročad koje je mnogo u Engleskoj poslije rata. Mnogima od njih potrebne su operacije koje se mogu obaviti samo u Americi, a među njima i jednoj djevojčici iz njezinog doma. Kad se s mužem odseli u Ameriku, lady Mary dođe na zamisao da bolesnu djevojčicu razmijeni s nekim djetetom iz nekog američkog doma kako bi mogla otputovati na liječenje. Dom za siročad te ključ tajnog vrta, čija se vrata nalaze u kamenom zidu obraslom bršljanom, povjerava kućepaziteljici Marthi Sowerby. U Americi lady Mary upozna djevojčicu Lizzie koja je zaokupljena uzgojem bijelih ruža, jedinoga što joj je preostalo od njezine pokojne majke. Osjeća da je upravo Lizzie ona koju treba poslati u svoj dom u Engleskoj. Za to vrijeme, zbunjena Martha više ne uspijeva naći vrata tajnog vrta te naruči majstora da napravi nova. U novom domu Lizzie je očarana svime što vidi, a najprivlačniji joj je tajni vrt...

Britanska spisateljica Frances Hodgson Burnett (1849-1924) pisala je bajkovite i maštovite knjige za djecu, koje su nadahnjivale naraštaje filmskih i TV autora, pa su prema njima snimani poznati filmovi i popularne serije, među kojima su najpoznatiji Mali lord Fauntleroy, Mala princeza i Tajni vrt. Roman Tajni vrt ekraniziran je više puta, 1952., 1960., 1975. i 1987., 1993. godine (najpoznatija verzija, u režiji Agnieszke Holland, godine, a najnovija je verzija TV film iz 2001. godine, Back to the Secret Garden, u režiji Michaela Tuchnera. Iako je od literarnog predloška film zadržao samo likove, to ne umanjuje njegovu privlačnost, jedan je od onih filmova od kojih se teško mogu odvojiti i djeca i odrasli, zbog dobre, zanimljive i dirljive priče, vizualne ljepote i vrsnih glumaca.

Fotografije

Povratak u tajni vrt

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.