SADRžAJ

Svi koji vjeruju da dokumentarni filmovi mogu ispraviti nepravdu moraju pogledati ovaj "ekotriler". Šezdesetih godina prošlog stoljeća Richard O'Barry, vodeći svjetski dreser dupina, radio je na popularnom filmu Fliper. Kada mu je jedan od dupina uginuo na rukama, shvatio je da je dio njegove karijere posvećen dresuri bio pogreška i da životinje imaju pravo na slobodu kao i ljudi. Odlučio je da neće odustati dok i posljednjeg dupina ne vrati u prirodno stanište.
Richard O’Barry je čovjek koji je uhvatio i trenirao dupine za televizijsku emisiju ‘Flipper’ iz 1964. g. O’Barryjev pogled na morske sisavce u zatočeništvu promijenio se nakon što je vidio kako je jedan od dupina koji je glumio Flippera (ženka imenom Kathy) napravila samoubojstvo u njegovom naručju, zbog stresa od zatočeništva. Nakon toga, on je postao jedan od vodećih boraca protiv držanja morskih sisavaca u zatočeništvu i za zaštitu morskih sisavaca u divljini. O’Barry i filmaš Louie Psihoyos ovim filmom razotkrivaju događaj koji smatraju jednim od najokrutnijih prema divljim dupinima u svijetu, a događa se u Taijiju u Japanu, gdje se dupini rutinski okupljaju kako bi ih se prodalo žive akvarijima i morskim parkovima ili ih zaklalo za meso. Zaljev u kojemu se ovo događa pod strogom je zaštitom. O’Barry i Psihoyos su poznati neprijatelji vlastima u Taijiju i ljudi na vlasti učinit će sve kako bi ih se riješili...

Fotografije

ZaljevZaljev

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.