SADRžAJ

Dokumentarac "Operacija Velika Srbija", proizveden 1993. na Sveučilištu York u Torontu kao diplomski rad autora Željka Musića, jedan je od prvih dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu uopće. Tema filma je velikosrpska agresija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
Film je dobitnik prestižne međunarodne filmske nagrade Bronze Apple (treća nagrada) na 1994. National Educational Film Video Festivalu u Oaklandu u Kaliforniji. Za nagradu Apple dovoljno je reći samo to da su svi dobitnici Gold Apple (prva nagrada) istodobno kvalificirani za ulazak u nominaciju za Oscara, u ovom slučaju u kategoriji kratkog i dokumentarnog filma.
Film je prvenstveno namijenjen inozemnoj publici radi upoznavanja šire svjetske javnosti sa strahotama koje su se događale na ovim našim prostorima. Autor je ovim filmom uspio na nenametljiv i gledljiv način vjerno prikazati te događaje.

TRAJANJE: 47 min

Fotografije

Operacija Velika SrbijaOperacija Velika Srbija

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.