SADRžAJ

Zovu ga Zgodni Harry Sweeney. I u 52. godini života vijetnamski je veteran zadržao svoj markantan izgled. Svi vole Harryja, električara po zanimanju, koji voli pjevati, ali iz nekog razloga nikomu ne dopušta da se previše približi. Odavno je rastavljen, ima sina kojeg rijetko viđa i, premda već dulje vrijeme očijuka s konobaricom iz zalogajnice, čini se da mu je suđeno da ostane sam.
Jednog dana Harryja nazove bivši prijatelj iz mornarice, Tom Kelly, kojeg nije vidio tridesetak godina. Na umoru i u strahu da će otići u pakao, Kelly nagovori Harryja da u njegovo ime zatraži oprost suborca kojega su davno izdali, Davida Kagana. Isprva Harry ne želi imati ništa s Kellyjem, Kaganom ni ostacima svoje mutne prošlosti. Ali grizodušje i sjećanja neobjašnjivo obuzmu Harryja te on na kraju popusti i odveze se niz Istočnu obalu u posjet starim drugovima.
Dok se suočava s preostalom trojicom ljudi upletenih u davni zločin, primjećuje kako se svaki od njih nosio s vlastitom krivnjom. Markantni Rheems skriva se iza maske moralne pravednosti i ekonomskog uspjeha. Intelektualac Porter udaljio se od nasilnih implikacija svoje vojne prošlosti. Blagoglagoljivi Gephardt okrenuo se Isusu.
Iako su svi ostarjeli, nije jasno je li itko od njih uistinu pronašao spasenje. Dok se cesta proteže pred Harryjem, dva se misterija postupno razotkrivaju: što se uistinu dogodilo one noći prije trideset godina te misterij o tome što je to značilo Harryju i kako mu je otad utjecalo na život. Tek kad se suoči s događajima iz daleke prošlosti i sa samim Davidom, Harry će ponovno moći uistinu živjeti.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Božićne posude (2019)

    image
    Novinarka otkriva tajnu iza "božićnih ćupova" - posuda ispunjenih novcem i anonimno darovanih osobama u nevoljama.
  • Intervencija (2007)

    image
    U Novom Meksiku smještena je ekskluzivna rehabilitacijska klinika. Ona je sama po sebi posebna zato što u njoj na terapiju idu poznate i slavne osobe koje su...
  • One More Time (2013)

    image
    Lucia is an aging Italian actress and director (beautifully portrayed by Antonioni's and Fellini's actress Lucia Bosé), decides to come back to the small town...
  • Učionica (2002)

    image
    Nakon masakra u srednjoj školi, Deanna Cartwright (Christensen) je završila u bolnici, dok je devet njenih kolega izgubilo život, uključujući i počinitelja koji...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.