SADRžAJ

Nakon što je opljačkao banku, mladi kauboj Joe Maybe (A. Murphy) bježi pred šerifom Jimom Noonanom koji goneći ga, padne sa stijene i pogine. Stigavši u drugi grad, Joe izazove sumnju kod tamošnjeg suca i šerifa Kylea (W. Matthau), no nakon kratkog okršaja, Kyle pomisli da je mladić Noonan i ponudi mu mjesto šerifa u gradu. Pljačkaš prihvaća posao, krijući se iza novog identiteta. To mu polazi uspješno za rukom sve dok u grad ne stigne njegova stara ljubav Tessa Milott (G. Scala), a ubrzo za njom stižu i drugi banditi s namjerom da opljačkaju banku...
Klasični vestern 'Jahač na stranputici' oduševit će sve ljubitelje ovoga žanra napetom pričom, zanimljivim likovima i sjajnom scenografijom. Ipak, njegov su najveći adut dvojica izvrsnih glavnih glumaca: najodlikovaniji američki vojnik u 2. svjetskom ratu Audie Murphy (Crvena značka za hrabrost, Bez imena na metku) i buduća velika zvijezda i dobitnik Oscara Walter Matthau (Pirati u metrou, Ubijte Charleya Varricka), kasnije nagrađen Oscarom za epizodnu ulogu u filmu 'Kolačić sudbine'). Redatelj filma Jesse Hibbs bio je specijalist za vesterne i često je surađivao s Murphyjem, potpisavši i njegovu filmsku biografiju 'Do pakla i natrag'.
Zanimljivo, Hibbs je 1920-ih godina bio vrhunski igrač američkog nogometa.

Fotografije

Na odmetničkome putu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.