SADRžAJ

Kemijski inženjer Bruno Davert jedan je od direktora u tvornici papira. Živi ugodan građanski život u lijepoj kući sa ženom i dvoje djece. Zbog preseljenja tvornice Bruno dobiva otkaz te se odjednom nađe bez posla, u srednjim godinama, i u bjesomučnoj utrci za novo radno mjesto. Prolaze mjeseci, prolazi godina, a Bruno ne nalazi posao te njegove frustracije urode suludom idejom da eliminira svoje konkurente, i to doslovno...
"Sjekira", film francuskog redatelja grčkog podrijetla Coste-Gavrasa (Oscarom i Zlatnim globusom nagrađivani autor), priča je o današnjici i problemu koji je zadnjih godina eskalirao u više europskih zemalja - gubitku radnog mjesta i muci u ponovnom pronalaženju novog. Film se kritički odnosi prema kapitalističkim tekovinama i tržišnoj konkurenciji apostrofirajući bezizlaznu situaciju običnog smrtnika kroz bizarnu ideju i postupke protagonista. Drama s elementima komedije nije samo kritika društva i društvenih prilika već i kritika pojedinca koji uporno hrli u komoditet sustava koji ga ujedno i razara.

Fotografije

SjekiraSjekiraSjekiraSjekiraSjekiraSjekiraSjekira

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.