SADRžAJ

Prijateljstvo između dječaka i psa je neraskidivo.
Belgija, 19. stoljeće. Nakon smrti majke, Nello (David Ladd) odlazi kod djeda Jehana Daasa (Donald Crisp), koji živi u malom selu pokraj Antwerpena. Jednog dana unuk i djed pronalaze psa koji je bio zlostavljan, uzimaju ga sebi i nazivaju Patrasche. Uz pažnju i njegu psić se oporavi te on i dječak postaju nerazdvojni. Mala obitelj je siromašna pa Nello mora pomagati djedu u prodaji mlijeka kako bi preživjeli. Svako jutro dječak i pas kreću na posao - Patrasche gura kolica s mlijekom, dok Nello prodaje mlijeko. Nello se zaljubi u Aloise (Siobhan Taylor), kći imućnog Nicholasa Cogeza, koji ne želi da njegova kći ima veze sa siromašnim Nellom. Iako nepismen, Nello je talentiran u crtanju pa odluči prijaviti se za natjecanje u Antwerpenu, u nadi da će osvojiti prvu nagradu i novac.
Prema engleskom književnom klasiku Marie Louise de la Ramée, priča je postala, zanimljivo, iznimno popularna u Japanu te ekranizirana mnogo puta. No najpoznatija ekranizacija je upravo ova iz 1959., bezvremena dirljiva priča i TV klasik o dječaku i psu koju je režirao je James B. Clark. Isti redatalj nakon „Dječaka i psa na platno je donio još dva nezaboravna obiteljska filma „Flipper i „Misty. Glavne uloge u „Dječaku i psu ponijeli su David Ladd i Donald Crisp, u predivnoj priči koja dolazi samo s najvišim preporukama.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.