SADRžAJ

Priča o Anni Leonowens (Jodie Foster), engleskoj učiteljici koja je došla u Sijam 1860-ih da podučava djecu kralja Mongkuta. Uplela se u njegove poslove, a u međuvremenu se između njih razvila i suptilna romansa.
Engleska učiteljica Anna Leonowens učinila je nešto što viktorijanske žene jednostavno nikad ne čine: mlada je udovica otputovala sa svojim sinom tisućama milja daleko, u zemlju poprilično nepoznatu Zapadnom svijetu. Stiže u Sijam sa željom za avanturom u očima i početnicom sijamskog jezika u ruci. Što god da je očekuje u ovom nepoznatom novom svijetu, povratka nema. Anna dobiva posao školovanja pedeset i osmero kraljeve djece. Zna jako malo o kralju Mongkutu, izuzev činjenice da ga ljudi obožavaju poput boga. Sa sobom je ponijela i predrasudu "Istok protiv Zapada" o kralju, te pretpostavlja da je neciviliziran. Uskoro doznaje da su njezini pogledi uvelike slični kraljevom mišljenju o Zapadu; a osobito o ovoj drskoj Engleskinji. Tijekom vremena Anna i kralj se sve više zbližavaju, a Anna otkriva da je Mongkut pravi vizionar koji Sijam vodi da zauzme svoje mjesto među narodima moderna svijeta. Kralj priznaje da je Anna svjetlom obasjala ne samo kralja i njegovu obitelj nego i čitav Sijam.

Fotografije

Anna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kraljAnna i kralj

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.