SADRžAJ

Umirovljeni majstor tai chija Zhu seli se u Ameriku k svom sinu Alexu i njegovoj obitelji. Alex je oženjen Amerikankom, spisateljicom Marthom s kojom ima sina Jeremya. Od dolaska djeda Zhua u kuću Martha pati od spisateljske blokade. Zhu ne govori engleski, a Martha ne razumije kineski. Osuđeni na suživot bez komunikacije, Marthini običaji i kultura sudaraju se sa Zhuovim tradicionalnim načinom života. Neprestane tenzije te neprilagodljivost prisilit će Alexa, koji nastoji održati neku obiteljsku ravnotežu, da donese odluke...
Debitantski film "U ravnoteži" dio je Leeove kineske trilogije (Pushing Hands, The Wedding Banquet i Eat Drink Man Woman) u kojima se bavi sukobom modernog i tradicionalnog, propituje vrijednosti društva, otuđenost te nemogućnost prilagodbe. Drama prožeta elementima komedije stavlja u opoziciju moderni američki obiteljski život i tradicionalno kinesko poimanje obitelji i tradicije. Film je na Tajvanu osvojio filmske kritičare te je 1992. prikazan na Berlinskom filmskom festivalu. Glavnu ulogu igra sjajni Sihung Lung kojeg ćemo još puno puta vidjeti u filmovima A. Leeja.

Fotografije

U ravnotežiU ravnotežiU ravnotežiU ravnoteži

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.