SADRžAJ

Ming je hladnokrvni ubojica, no umoran od velikih rizika u svom poslu, želi prestati. Njegov agent, koji je prekršio pravilo službe o osobnoj povezanosti, nagovara ga na posljednji posao. S kobnim ishodom...
Wong Kar Waijev film "Pali anđeli" neka je vrsta nastavka "Chungking Expressa" iz 1994. kojim je redatelj stekao ugled u cijelom svijetu. Proširivši temu, atmosferu i stil zadnjega, "Pali anđeli" smješten je u nadrealni ambijent urbanog, noćnog Hong Konga. Kao i s ostalim redateljevim filmovima, u prvom planu je atmosfera. Dvije priče provlače se kroz naraciju filma. Prva prati plaćenog ubojicu (Leon Lai) koji zaključuje da mu život ubojice polako gubi draž. Njegov život dodatno otežava lijepa kontakt-osoba za posao (Michele Reis, bivša Miss Hong Konga) koja čezne za njim s neugasivim žarom iako se njih dvoje nikada nisu susreli u tri godine koliko traje njihova suradnja. U drugom dijelu grada Ho (Takeshi Kaneshiro), nijemi bivši zatvorenik dječačkog izgleda, zarađuje tako što se tajno ušulja u trgovine poslije radnog vremena i odande posluje. Još živi s ocem koji vodi hotelsku rezidenciju „Chungking“. Neumorni Ho zaljubi se u Cherry (Charlie Yeung), ženu koja se oporavlja od prekida s Johnnyjem kojeg ne vidimo u filmu. Film gotovo neodlučno prati ove epizodne ljubavi kao i u ostalim Wongovim filmovima, a trenuci kad film skrene u digresiju najviše privlače rastreseno oko kamere. Sjajnog vizualnog stila ovaj besramno neobuzdan film neki kritičari smatraju ključnim Wongovim djelom.

Fotografije

Pali anđeliPali anđeliPali anđeliPali anđeliPali anđeliPali anđeliPali anđeliPali anđeliPali anđeli

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.