Ocjena: 6.4/10

SADRžAJ

Brianna McCallister (Raven-Symoné) najbolja je učenica u srednjoj školi u Mercieru, gradiću u blizini New Orleansa. Aktivna je u školskom listu i pomaže slabijim učenicima, među ostalim i zgodnom Brandonu (S. Jones III), izvrsnom sportašu, ali lošem matematičaru, što joj uopće ne pada teško. Iako je majka uči da pogne glavu i ne raspravlja o onome što je se ne tiče, Brianna se ne može suzdržati kad je u pitanju nepravda. Ona je Crnkinja i njezina majka ima urođeni ili stečeni "rasni" strah, no Brianna je duh novog vremena, bar ona u to vjeruje. Stoga se pobuni i kad ravnateljica škole suspendira crnog učenika, Myrona, koji je uhvaćen kako se ljubi s bijelom djevojkom Carlom. Carla nije suspendirana: osim što je bijela, ona je kći bogataša koji u školskom odboru ima glavnu riječ. Vrijeme je za proslavu mature. Tradicionalno, maturalne su večeri odvojene, iako službeno u Mercieru nema segregacije, te iako bijela i crna djeca idu u isti razred. Kako maturalne plesove financiraju učenici, odnosno njihovi roditelji, tako se škola ne miješa u organiziranje proslave. Brianna dolazi na ideju da prvi put u povijesti Merciera i crni i bijeli maturanti slave zajedno: svi žele istog D.J., troškovi će biti upola manji, a ionako su svi prijatelji i druže se. I ne sluti kakvu će lavinu izazvati idejom za koju misli da je bezazlena. U to vrijeme novinarka Desiree Howard (A. Tyler), zaposlena u New Orleansu, daje otkaz nezadovoljna zadacima koje joj dodjeljuje glavni urednik, dolazi k roditeljima u Mercier odmoriti se na nekoliko dana. Nekad je i ona išla u istu srednju školu, sjeća se odvojene maturalne proslave. Također, i sama je osjetila diskriminaciju zbog boje kože, jer je zato što je Crnkinja dobivala lošije poslove. Zato smatra da je njezina dužnost objaviti priču o maturalnoj proslavi i sukobu koji je proslava izazvala...
Ovaj vrlo zanimljiv film prema istinitim događajima prilazi temi segregacije na lagan i ležeran, ali zato ništa manje angažiran način, pa je film izvrstan način da se tema rasne diskriminacije približi mladima, bez mučnih situacija i krvavih sukoba. Aisha Tyler nominirana je za glumačku nagradu Imogen za ulogu Desiree, a izvrsna je Raven-Symoné kao Brianna.

Fotografije

Samo za jednu večer

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.