poster

Vlak pun milijunaša

MILLIONAIRES EXPRESS (1986)

akcija, komedija, vestern | Hong Kong

Ocjena: 7.1/10

SADRžAJ

Super moderni vlak Šangaj-ekspres, zbog luksuznosti prozvan Milijunaški ekspres, polazi na svoje prvo putovanje, iz Šangaja u selo Hanshui. U njemu je i Ching koji se vraća u svoje rodno selo, presretan što može prije dolaska pokupovati sve što mu zapne za oko, a kako mu je stalo da selo profitira od putnika, odluči sabotirati vožnju da bi putnici ostali što duže u njemu i potrošili novac. No, iako se njegov lukavi plan dobro odvija, u priču se upetljaju i neki drugi koji žele iskoristiti situaciju...

"Vlak pun milijunaša" urnebesna je hongkonška komedija prepuna gegova, iskarikiranih likova, borilačkih vještina i parodijskih situacija iz američkih vesterna i japanskih samurajskih fimova. Naime, radi se o djelu Sammo Hung Kam-Boa, redatelja poznatoga upravo po ovakvim filmovima, u kojima vješto komponira iskoreografirane borilačke vještine, nasljeđe slapstick komedije i stereotipnih likova iz svoje zemlje. U filmu glume poznati glumci iz Hong Konga: Yuen Biao, Rosamund Kwan, Richard Ng, Cynthia Rothrock. Iako je riječ o luckastoj komediji, priča plijeni dopadljivošću i vrlo smiješnim idejama i situacijama.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.