SADRžAJ

7-godišnja Nora i njezin stariji brat Abel vratili su se u školu. Nora se bori da se uklopi i nađe svoje mjesto na školskom dvorištu. Jednog dana primijeti kako druga djeca maltretiraju Abela i hita upozoriti oca. Ali Abel je tjera da šuti.
U ovom debitantskom igranom filmu scenaristice i redateljice Laure Wandel, svakodnevna stvarnost osnovne škole viđena je iz dječje perspektive kao poligon degradacije i zlostavljanja. Prateći 7-godišnju Noru i njezina starijeg brata Abela, vidimo kako se Nora bori da se uklopi prije nego što pronalazi svoje mjesto na školskom dvorištu. Jednog dana primijeti kako druga djeca maltretiraju Abela i iako se žuri zaštititi ga tako što će upozoriti njihova oca, Abel je prisiljava da šuti dok on trpi još više ponižavanja i maltretiranja od svojih vršnjaka. Prenoseći grubi realizam filmskih redatelja poput Jacquesa Audiarda i braće Dardennes u unutarnji svijet djece, Wandel stvara empatičan i instinktivan portret dječje okrutnosti i neuspjeha odraslih da ih zaštite.

Fotografije

Igralište

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.