SADRŽAJ

Troje odraslih čuda od djece, svaki s jedinstvenim genijem neke vrste, i njihova majka borave u obiteljskoj kući. Njihov otac Royal, nepošteni lažljivac, davno ih je napustio i vraća se da se izmiri s obitelji.
Royal Tenenbaum (Gene Hackman) bio je uspješan odvjetnik koji je imao troje djece sa svojom suprugom Etheline (Anjelica Huston), arheologinjom. Sve troje djece bila su rano sazreli genijalci: Chas (Ben Stiller) je zaradio puno love kao stručnjak za investicije. Richie (Luke Wilson) bio je juniorski teniski prvak i trostruki pobjednik državnog prvenstva. Usvojena Margot (Gwyneth Paltrow) dramska je spisateljica koja je osvojila 50.000 dolara vrijednu nagradu „Braverman“ u prvom razredu srednje škole. Međutim, kad je Royal naglo napustio obitelj, bio je to početak dva desetljeća izdaje i neuspjeha koji će doživotno obilježiti Tenenbaume. Još su silno kivni na Royala kad se ovaj iznenada opet pojavi tvrdeći da mu je preostalo šest tjedana života i da se želi ponovno povezati s obitelji. Tipično za Royala, ova je priča potpuna laž, ali njegova nazočnost i iskrena želja za oprostom ubrzo ostave dubok utjecaj na Tenenbaume, koji svaki ponaosob nastoji izaći na kraj s osujećenim željama i odnosima.

TRAJANJE: 110 min

Fotografije

Obitelj čudakaObitelj čudakaObitelj čudakaObitelj čudakaObitelj čudakaObitelj čudakaObitelj čudaka
PREPORUKE
 • Točan odgovor (2011)

  Danas
  image
  Komedija smještena u svijet natjecateljskih kvizova u čijem je središtu skupina frustriranih akademika koji se prijavljuju na gradski turnir.
 • Moja jedina ljubav (2015)

  Danas
  image
  Komedija smještena u obalnom gradiću na jugu Italije o vjenčanju kćeri žene i sina muškarca koji se u mladosti nisu mogli vjenčati.
 • Sveta četvorka (2012)

  Danas
  image
  Dva para srednjih godina veže puno toga a ne samo dugogodišnje prijateljstvo. Odluče otputovati na rajski karipski otok na odmor. No, tamo su se probudili...
 • Božić za njega i nju (2005)

  Danas
  image
  Kad Tomova velika izdavačka kuća pokuša kupiti Lizinu malu, ona nalazi način kako da sačuva novine kreirajući specijalnu Božićnu kolumnu. Kako kolumna odmah...
TOP LISTE

Prijavi se