Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 8.1/10
(31 glas)

SADRžAJ

1993. šestero beogradskih glumaca pritisnuti lošom financijskom situacijom, nesvjesni ozbiljnosti ratnog stanja, pristaju otputovati u Srpsku krajinu kako bi tamo u mjestu Srbobran izveli Feydeauevu predstavu "Buba u uhu". Putuju u transporteru i ubrzo doživljavaju prvo bombardiranje. U Srbobranu ih dočekuje pukovnik Gavro, te saznaju da će imati dvije predstave: jednu u mjestu za civile, a drugu na prvoj liniji za vojnike...
Turneja (2008) je antiratni film poznatog srpskog redatelja Gorana Markovića (Specijalno vaspitanje, Nacionalna klasa, Variola vera, Tito i ja) koji vrlo jasno progovara o ratu u Bosni. Sam čin putovanja glumaca u starom transporteru podsjeća na Šijanov "Tko to tamo peva" samo što u "Turneji" protagonisti putuju iz Beograda. Pun komičnih i apsurdnih situacija, film kritizira velikosrpsku politiku i ismijava nacionalizam.

Fotografije

TurnejaTurnejaTurneja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.