poster

Zabranjena naranča

La naranja prohibida (2021)

dokumentarni, povijesni | Španjolska


Ocjena: 6.4/10

SADRžAJ

Unatoč tome što je jedan od najvećih filmova Stanleyja Kubricka i stoga filmsko remek-djelo, 'Paklenu naranču' u Španjolskoj je zabranila Francova vlada, fašistička diktatura koja je vladala zemljom više od 35 godina nakon okrutnog građanskog rata.
Unatoč tome što je jedan od najvećih filmova Stanleyja Kubricka i stoga filmsko remek-djelo, 'Paklenu naranču' u Španjolskoj je zabranila Francova vlada, fašistička diktatura koja je vladala zemljom više od 35 godina nakon okrutnog građanskog rata. Kadrovi filma protivili su se strogim moralnim kodeksom režima i pravilima cenzora, koji su htjeli spriječiti ulaz bilo kakvih subverzivnih ideja u Španjolsku. No začudo, film je premijerno prikazan necenzuriran na dugogodišnjem vjerskom filmskom festivalu, u jednom od najkonzervativnijih španjolskih gradova. Kako se to uopće moglo dogoditi? Cilj je ovog dokumentarca, u kojem sudjeluje Malcolm McDowell, da publiku odvede na pustolovinu koja odgovara upravo na to pitanje, ali postavlja i jedno veće: može li jedan film promijeniti svijet?

Fotografije

Zabranjena naranča

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.