Ocjena korisnika: 10/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Dokumentarni filmski projekt "Stoljeće kinematografije u Splitu" obuhvaća razdoblje bogate prikazivačke i proizvodne povijesti splitskog filma od početka do sredine 20. stoljeća.
Pionir splitske i hrvatske kinematografije neosporno je bio svestrani Josip Bepo Karaman. Stoga Karamanovim imenom i djelom ovaj film započinje, a sjećanjem na njega i završava. Ali i poslije Karamana, u prvoj polovici minulog stoljeća u Splitu se prikazuju i snimaju filmovi. Čine to mnogi sineasti iz Zagreba, Beograda, Njemačke, Češke i drugih zemalja. O tome ovaj film također govori. U filmu sudjeluje prof. dr. Duško Kečkemet, veliki poznavatelj Splita, njegove prošlosti, kulture i filma.

Scenarist:

Fotografije

Stoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u SplituStoljeće kinematografije u Splitu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.