SADRžAJ

Uhićen je kao špijun i tek što je spašen od zle sudbine, poslan je u zatvor iz kojega počinje ispočetka u nadi da će ostvariti filmsku karijeru.
U ovoj politički nabijenoj crnoj komediji redatelja Lindsaya Andersona, snovi jednog čovjeka odvedu ga na labirintsko putovanje kroz razne stanice britanskoga klasnog sustava. Mick Travis (Malcolm McDowell) ambiciozan je mladić koji želi zakoračiti na ljestvicu uspjeha prihvativši posao trgovca. Nakon smrti vodećega trgovačkog putnika tvrtke Imperial Coffee na sjeveru, Travisov šarm i entuzijazam toliko oduševe upravitelja gospodina Duffa (Arthur Lowe) da mu odluči ponuditi taj posao i nakon što ga je Gloria Rowe (Rachel Roberts) malo podučila, Travis se upusti u potragu za srećom u trgovini kavom. Travisova želja za uspjehom ubrzo ga uvodi u neobičnu odiseju u kojoj nailazi na tajni seksualni klub za poslovne ljude, postane objekt nasumičnih zavođenja usamljenih žena, vojni obavještajni agenti ga uhite i muče, podvrgne se medicinskim eksperimentima u bizarnoj privatnoj klinici, uhvati prijevoz s putujućim rock-bendom koji vodi Alan Price, bivši pijanist grupe „Animals“, zaljubi se u prekrasnu mladu boemku Patriciju (Helen Mirren), zaposli se kod njezina oca (Ralph Richardson), koji je slučajno i neobično iskvarena politička ličnost te na kraju završi u zatvoru nakon što je upleten u dogovor o prodaji kemijskog oružja Trećem svijetu. Dok se Mickova neobična priča nastavlja, mi povremeno posjećujemo Pricea i njegov bend u studiju ili dvorani za pokuse dok rade na pjesmama koje služe kao odraz, ali i kontrast Travisovu napretku. „Sretni čovjek“ drugi je film u kojem je Malcolm McDowell za redatelja Lindsaya Andersona igrao ulogu Micka Travisa – prvi i posljednji bili su filmovi „If...“ i „Britannia Hospital“. Nestvaran ton filma pojačan je izborom uloga prema kojem gotovo svi glavni glumci imaju dvije ili tri uloge.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.